Afwegen en besluiten

Toen ik met mijn eigen zaak begon, stelde ik me voor dat ik "altijd nog kan gaan 'interimmen', als het niet gaat lopen".

Nu heb ik nogal hoge verwachtingen, denk ik snel en verwacht ik van mezelf snel (en meteen geweldig) resultaat. Doordat het na mijn afstuderen een tijdje wat rustiger was, begon ik me dan ook af te vragen hoe ik alle ruimte die nu in mijn agenda kwam toch zou vullen. De opdrachten stromen nog niet direct binnen: Tijd voor acquisitie had ik vanwege mijn afstuderen immers niet. En mezelf aan anderen opdringen, daar heb ik een broertje dood aan.
Van andere zzp-ers begreep ik al eerder dat opdrachten zich in golfbewegingen aandienen. Immers: wanneer je druk bent met een opdracht, heb je geen tijd om na te denken over en actie te ondernemen voor een vervolg. Met als gevolg dat er rustiger tijden komen, waarin het weer mogelijk is je netwerk aan te halen. So far, so good. Ik snap het. En toch bleef dat 'interimmen' in mijn hoofd zitten. Moet ik dat nu maar gaan doen om (financiële) zekerheid in te bouwen? Of mag er ook even tijd en ruimte zijn om bij te komen van het studeren, na te denken over wat ik wil, waar mijn hart naar uitgaat? Ik kwam er niet uit.

Ondertussen ontmoette ik verschillende organisatiebegeleiders en veranderkundigen, die in een adem bij hun introductie zeiden dat zij ook interim-klussen doen. Daardoor begon er in mijn gedachten iets te schuiven: 'Oh, het is óók een manier om in organisaties verandering teweeg te brengen.' En niet in de eerste plaats om financiële redenen, maar vooral om die beweging te creëren, waar ik mij graag voor inzet.
Vervolgens sprak ik mijn voormalig coach, die me voorhield: "Wat vraagt deze missie (voor duurzame ontwikkeling op je werk) van jou te zijn?" Een prachtige vraag, die me een extra duwtje in de richting van interim-klussen gaf. Niet om op de winkel te passen; dan ben ik er namelijk in no time op uitgekeken. Wel om ontwikkeling op gang te brengen: Naar een professionele cultuur, naar gedeeld eigenaar zijn, naar hogere opbrengsten, naar verlaging van de werkdruk... Of naar welke andere vraag dan ook.

Dat neemt niet weg dat ik ook nog steeds graag individuen (leidinggevenden, leerkrachten) coach, EDI-trainingen geef en zelf in ontwikkeling wil blijven.
Het is een nieuwe loot aan de stam van Paula Visser Werkt!
Wil jij ook graag dat het werkt en beweegt in je organisatie? Neem dan contact met me op.